fbpx
Oldal kiválasztása
Köszönjük, hogy benézett az adományt felajánlók oldalára!

Az nyilvánvaló, hogy a „piacunk” akkor tud működni, ha sokan mellénk állnak, és adományba olyan tárgyakat kapunk, amiket jó eséllyel tovább is tudunk adni. Helyzetünk ráadásul speciális, mert nem rendelkezünk nagy tároló és szállítási kapacitással, és az üzlet működtetéséhez is önkéntes csapatot veszünk igénybe. Viszont a nehézségeket ellensúlyozza az a tapasztalatunk, hogy évek alatt már sok értékes tárgyat kaptunk támogatóinktól. Egyébként ezek tovább adományozása hátrányos helyzetű falvakba gyakran feszültséget okoz, mert nehéz kiválasztani és megmagyarázni, miért pont az a család jut hozzá a többinél lényegesen értékesebb holmikhoz. Ezek az esetek adták az ötletet, hogy az adományozásra „alkalmatlan” tárgyakat, amennyiben az adományozó hozzájárul, értékesítsük. A másik ösztönző tapasztalatunk, hogy sokan szívesen segítenének szűkösségben élőkön, de számukra az önkéntesség vagy a pénzadományozás nem megfelelő forma. Reméljük, hogy újSTARTpiac nekik is kapcsolódási lehetőséget nyújt. A szállítási és raktározási korlátainkat figyelembe véve az alábbi tárgyak lennének igazán a segítségünkre: 

műtárgyak, dísztárgyak, ékszerek

hangszerek

keresett könyvek, egyéb kurrens tárgyak

egyedi, gyűjtők és rajongók számára értékes hazai és külföldi relikviák

luxus ruházati cikkek

bármi, ami iránt belátható a fizetőképes kereslet

 

Ha egyetért céljainkkal,  adományával járuljon hozzá, hogy tovább dolgozhassunk. Ezeken a területeken segítjük a hátrányos helyzetű embereket:

Segítjük kiskamaszkortól az egyetem befejezéséig azokat a gyerekeket, akik valamely tehetségterületen kiváló képességekkel rendelkeznek, de családjuk anyagi kiszolgáltatottság vagy egyéb ok miatt nem tudja őket kellően támogatni ezen az úton. Programunk elnyerte a civil programok nagy megmérettetésében a „Legnagyobb hatású program” Civil Díjat 2016-ban.

újSTARTpiac hozzájárulhat a program alábbi költségeihez

A tehetség programban ötven diákot látunk el.

A program éves költsége 12M Ft.

 • ösztöndíj: 5M Ft (50főx10eFt/hóx10hó), 
 • mentori költség: 1M (10főx10eFt/hóx10hó),
 • tehetségfejlesztő kurzusok, szakemberek díja: 2M Ft,
 • szociális problémák enyhítése (rendkívüli ösztöndíj): 1M Ft,
 •  utazási költség (50 fő utazása tehetségfejlesztő központba, egyesületbe, zeneiskolába, rendezvényekre, stb.): 1M Ft,
 • tehetség tábor 50 főre: 2M Ft

Vezető lencsegyártókkal, szemüvegkeret forgalmazókkal és vidéki önkéntes optikusokkal együttműködését kialakítva eddig közel ezer szemüveget biztosítottunk rászorulóknak (gyerekeknek, felnőtteknek).

­ A programunk elnyerte a „Legjobb együttműködés” Civil Díjat 2017-ben. 

újSTARTpiac hozzájárulhat a program alábbi költségeihez

A program éves költsége 2M Ft.

 •  koordinációt ellátó szakember díja: 12hóx100eFt,
 • utazási költség: 500eFt
 • posta és futár költség: 300e Ft

Az ország húsz legszegényebb falujában adománnyal is segítjük a családokat. Két nagy gyűjtési akciót hirdetünk, tanévkezdéskor cipőt, karácsonykor játékot és mesekönyvet várunk. Az elmúlt években több, mint tízezer lábbelit osztottunk ki, és hatezer kisgyereknek küldtünk karácsonyra személyre szóló ajándékcsomagot.

 

újSTARTpiac hozzájárulhat a program alábbi költségeihez

A program éves költsége 0,5M Ft.

 • Szállítási költség: 350e

 • csomagolás, adománykezelés (tisztítás, fertőtlenítés) költség: 150e Ft

Ha úgy dönt, hogy segíti a munkánkat, erre a gombra kattintva egy adomány felajánlási űrlap megküldésével kapcsolatba léphet velünk, vagy keressen minket az info@ujstartpiac.hu email címen, vagy a +36 30 906 0858-as telefonszámon.

ők  már mellénk álltak

Egy időben az egyik kedvencem volt az iroda falán Csámpai Rozi Falusi táj című festménye! Azért adományozom az Új Start Alapítványnak, mert régi a kapcsolatunk, mindig is kiemelkedően fontosnak tartottam az alapítvány céljait.  

Békés Zoltán

MrSale Öltönyüzlet

Amikor elvittem a gyűrűt ötvöshöz, hogy egy kicsit megtisztítsa, elmondtam neki, szeretném felajánlani egy alapítványnak, hogy eladják, szóval jótékony célra fog menni, azt mondta, ez milyen jó ötlet. Aztán amikor jobban megnézte a gyűrűt, megkérdezte, hogy biztosan oda akarom adni, mert hogy ez a gyűrű nagyon szép, kifogástalan ötvös munka, ráadásul teljesen visszakövethető, hogy hol készült, van magyar fémjele és a kezemen is jól mutat. De ezek a dolgok engem csak megerősítettek abban, hogy jó helyre megy, először az alapítványhoz, aztán valaki olyanhoz, aki az alapítványt támogatja azzal, hogy megveszi.

Anonim adományozó

Örömmel adományozunk az Újstart Alapítványnak, mert nagyra tartjuk energiájukat és módszereiket. Az Egy sor cigány című könyvet mi találtuk ki, mi kértük fel Korniss Péter és Závada Pál szerzőket, mi viseltük a szakmai partner Corvina Kiadó költségeit.

Török András

elnök, Summa Artium Alapítvány

vásárlás nélkül is segítheti a programunkat

lépj velünk kapcsolatba

címünk

Új Start Alapítvány 1084 Budapest
Déri Miksa utca 3.

elérhetőségeink

+36 30 906 0858
info@ujstartpiac.hu

személyes átvétel

telefonon előre egyeztetett időpontra
H-P: 9:00 – 15:00